ERRE A BEJELENTÉSRE NEM SZÁMÍTOTTUNK >> MÁTÓL EZEK A MUKAVÁLLALÓK, DOLGOZÓK TELJES ADÓMENTESSÉGET KAPHATNAK! EGY FORINT ADÓT SEM KELL FIZETNIÜK, A TELJES BRUTTÓ FIZETÉSÜKET KÉZHEZ KAPJÁK!!!

Tömegével jönnek a nyugdíjas-szövetkezeti állások!

Hamarosan elérhetővé válnak a nyugdíjas-szövetkezetek nyújtotta álláskínálatok az ország egész területén, augusztustól figyelemfelkeltő kampányokkal, közös internetes felület segítségével válogathatnak az idősek az álláslehetőségek közül – írta a Magyar Idők kedden.A nyugdíjas tagok jövedelmét nem terheli sem a 22 százalékos szociális hozzájárulási adó, sem egészségbiztosítási járulék, csak 15 százalékos személyi jövedelemadó (szja), de bizonyos esetekben még ez alól is mentesség kapható – hívták fel a figyelmet az Írisz Office Könyvelő, Adótanácsadó Zrt. szakértői. A 15 százalékos szja alól is mentesülni lehet, ha a jövedelem kifizetése élelmiszer formájában történik, az a havi minimálbér mértékéig, élelmiszer-utalvány esetében a minimálbér 25 százalékáig adómentes.-írja a vg.hu
Nem terheli a szövetkezet nyugdíjasainak jövedelmét:
• szociális hozzájárulási adó (22%)
• nyugdíjjárulék (10%)
• egészségbiztosítási járulék (7%)
• munkaerőpiaci járulék (1,5%)
• szakképzési hozzájárulás (1,5%) | VG

Eddig az országos lefedettségű Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezet mellett egy miskolci székhelyű szövetkezet alakult, de a jövőben várhatóan jelentősen bővül a kínálat.

Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) elnöke a lapnak elmondta: a magánszektor szinte minden ágazatában nagy az érdeklődés a tapasztalt, nyugdíjas munkavállalók iránt. Hozzátette, hogy az oktatási, egészségügyi intézményeknek is segítséget jelenthet a munkaerőhiány orvoslásában a szövetkezeti forma, mivel csak a bérköltség terheli az intézményeket, ráadásul mivel a szövetkezettel állnának szerződésben, dologi kiadásként lehetne elkönyvelni az ezzel járó kiadásokat.

Az új modell népszerűsítéséhez az állam is hozzájárul, várhatóan az OFA Nonprofit Kft. segítségével, az idősek a következő hónapokban az ország minden pontján megtalálhatják majd a szövetkezetek képviseleteit – tette hozzá.

Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-Coop elnöke a lapnak megerősítette, hogy várhatóan ősztől a kereskedelemben is megalakulhat az első nyugdíjas-szövetkezet, folyamatban van az ezzel kapcsolatos munka. Felidézte, hogy aki jelenleg nyugdíj mellett dolgozik, béréből a teljes járulékot levonják, azonban a szövetkezeti rendszerben csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni.