Figyelj, mert erről nagyon kevesen tudnak de így gyarapíthatod a leendő nyugdíjadat! Akár havi plusz 30 ezer forintot jelenthet a nyugdíjadba! Ezt jó, ha tudja a Nők 40-ről – így gyarapítható a nyugdíj >>>

Ezt jó, ha tudja a Nők 40-ről – így gyarapítható a nyugdíj

EZT ALIG PÁRAN TUDJÁK A NŐK 40 PLUSZ PROGRAMRÓL, PEDIG KÖZEL 30 EZER FORINT PLUSZT JELENT! >> ÍGY GYARAPÍTHATJA AKORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJ ÖSSZEGÉT! NAGYON HASZNOS INFORMÁCIÓK ITT >>>

A kérdést még az is nagymértékben indokolja, hogy nem azonos a szolgálati idővel, a nők negyven év jogosultsági idővel történő kedvezményes nyugellátásához szükséges jogosultsági idő , mert ez annál valamivel szűkebb fogalom.
Az ellátás igénybevételéhez jogosultsági időnek minősül:

– a kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy
– azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal, mint többek között a terhességi-gyermekágyi segélyben, csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban eltöltött idővel szerzett szolgálati idő is.

Íme, a szabályok
Az elmúlt években változtak a jogszabályok, így a szülő által igényelhető a gyermeknevelési támogatás is, meghatározott feltételek mellett a gyes a szülők mellett még a nagyszülők részére is megállapítható:
• a gyermek az első életévét betöltötte,
• a szülő háztartásában történik a gyermek gondozása, nevelése,
• a gyermek szülei írásban nyilatkoznak arról, hogy a gyesről lemondanak, és egyetértenek a gyesnek nagyszülő részéről történő igénylésével, és
• a szülő háztartásában nincs másik olyan gyermek vagy ikergyermek, akire tekintettel gyest folyósítanak.
Kizárólag akkor állapítható meg a nagyszülő részére a gyesre való jogosultság a fenti feltételek fennállása esetén, ha a nagyszülő maga:
megfelel az ellátásra való jogosultság feltételeinek, és a szülők esetében is fennállnak a jogosultsági feltételek.

Nagyon sok esetben előfordul olyan élethelyzet is, hogy például betegsége miatt igényel otthoni felügyeletet,a kisgyermek három éves kora után, ezért nagyon gyakran kell orvoshoz, vagy fejlesztő foglalkozásokra vinni, és a szülő ezt az időszakot már nem tudja a munkájától távol tölteni, meg kell szervezni más családi segítséget, munkamegosztást . Ennek megoldására van lehetőség gyes igénybevételére , “nagymama gyes” szempontjából, de az általános szabályok érvényesülnek ebben az esetben is, a gyermek tíz éves koráig, h a gyermek tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos .

Az ikergyermekeknél, a gyes nem csak három éves korig folyósítható, hanem a tankötelessé válás évének végéig. Az ikrek esetén a tankötelessé válás éve nem azonos, hanem a legkésőbb tankötelessé váló gyermekhez igazodik a gyes- jogosultság .

Összegezve beleszámít a nők negyven év kedvezményes nyugellátáshoz a “nagymama gyes” is . Nem tér el az általános szabályoktól a nyugdíj összegének kiszámításánál, a “nagymama gyes” esete.

Admin