DOLGOZÓK figyeljetek oda!!! Mostantól ennyi munkaközi szünet jár minden munkahelyen 6, 8, 9, 10, 12 órás munkarendben! KÖTELEZŐ! >>>>>

Dolgozók most figyljetek mert ezt nem tudjátok! Új szabályok! ENNYI SZÜNET JÁR NAPONTA A MUNKAHELYÉN HA 6 ÓRÁT, HA 8, 9, 10, 12 ÓRÁT DOLGOZIK! Fontos változásra hívják fel a figyelmet >>

 

FONTOS! 2018. JANUÁR 1-TŐL ENNYI SZÜNET JÁR NAPONTA A MUNKAHELYÉN HA 6 ÓRÁT, HA 8, 9 ÓRÁT DOLGOZIK VAGY MÉG TÖBBET! FONTOS VÁLTOZÁSRA HÍVJÁK FEL A FIGYELMET!

EZ VALÓSZÍNŰLEG ÖN SEM TUDJA ->> ENNYI SZÜNET JÁR NAPONTA A MUNKAHELYÉN HA 6 ÓRÁT, HA 8, 9 ÓRÁT DOLGOZIK VAGY MÉG TÖBBET! FONTOS VÁLTOZÁSRA HÍVJÁK FEL A FIGYELMET! A munkaközi szünet a pihenőidők legrövidebb típusa. Célja, hogy a munkaidőt megszakítva lehetőséget biztosítson a munkavállalónak az étkezésre, dohányzásra, mosdóhasználtra, rövid pihenésre.A munkaközi szünet minden munkanapon megilleti a munkavállalót, ha aznap a munkaidő mértéke meghaladja a hat órát. A szabályt akkor is alkalmazni kell, ha ezt a mértéket a munkaidő-beosztástól eltérő rendkívüli munkaidővel együtt éri el a munkavállaló munkaideje, illetve akkor is, ha az adott napon csak rendkívüli munkavégzés történik (pl. a heti pihenőnapra is munkavégzést rendel el a munkáltató).-írja az ado.hu.A munkaközi szünet fő szabályként nem része a munkaidőnek, kivéve a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállaló esetében, ugyanis ezen munkakörnél a munkaközi szünet kiadása általában nem szakítja meg a tényleges munkavégzést.Az Mt. 103. § (1) bek. alapján a munkáltató köteles a munkavállaló részére munkaközi szünetet biztosítani, ha a beosztás szerinti napi munkaidő tartama :

a hat órát meghaladja, (munkaközi szünet: 20 perc),a kilenc órát meghaladja, (munkaközi szünet további: 25 perc).
Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a munkaközi szünetet a munkáltató csak a munkavégzés megszakításával tudja kiadni a munkavállaló részére.A munkaközi szünetet legalább három, legfeljebb hat óra munkavégzést követően kell kiadni.

A munkaközi szünetet a munkáltató jogosult több részletben is kiadni.

Forrás :http://kamaraonline.hu

WRITER