Vigyázzon ha Ön is kap ajándék Erzsébet utalványt! Ezt jól vésse az eszébe – fontos lehet Önnek is! >

LEGYEN ÓVATOS AZ AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNNYAL! KÖZLEMÉNYT ADOTT KI A NAV MINDEN ERZSÉBET UTALVÁNYRA JOGOSULTNAK! FIGYELMEZTETNEK MINDEN MAGYAR NYUGDÍJAST! Sokan mentek idén is nyugíjba, nekik egészen új lesz az Erzsébet utalványban adott húsvéti ajándék, melynek értéke idén 10 ezer forint lesz!

A nyugdíjasok egy része  nem látott még soha életében egy papírra nyomtatott két darab utalványt, ez pedig óriási problémát jelent . Sokan panaszkodtak tavaly is, hogy csak 5.000 forint értékű utalványt kaptak a megígért 10.000 helyett. Amikor először felbontják a borítékot általában csak az utalványt teszik el, a többi papírt egyszerűen eldobják, pedig azok tartalmazzák a rövid tájékoztatót is az utalványokkal kapcsolatban. Sok nyugdíjas azt hiszi, hogy az egy lapon található utalványból az egyik az övé, a másikat pedig az élelmiszerbolt őrzi meg igazolásként a beváltáskor. Tulajdonképpen ez betudható a régi beidegződésnek még a régi étkezési utalványokra gondolva.

A külföldi utalvány-forgalmazók anno külön pénzért elvállalták a dolgozók nevére történő címletezést, ami annak ellenére hogy nem volt olcsó, mégis megérte a vállalatnak. Végre eltűntek és megjelentek a SZÉP-kártyának, ennek örültek a cégek, mert kevesebb volt az adminisztriáció cégeknél, ez nem minden dolgozónak jó
A könnyebb megértés kedvéért:.

Megkérünk minden nyugdíjast, hogy vegyen előmondjuk egy 2000-es címletű utalványt és tegye maga elé! Mint láthatja az utalvány bal oldalán ésa jobb oldalán is szerepel egy 2000-es szám. Az utalvány alján van bal oldalon és jobb oldalon is vonalkód! A vonalkód számai különbözőek, ami azt jelenti, hogy nem lehet az az egyik 2000 –es szám a másiknak a másolata, vagy igazoló szelvénye. Egy papíron két külön utalványt látunk, amelyeknek az összértékük: 4.000 forint. Az utalvány középső részén, Lyukacsos, perforált részt látnak és egy olló rajzát, ami azt jelzi, hogy itt kell kell a két utalványt és nem egy, hanem két utalványról van szó.így kettő lesz belőle!

Ha például kaptak 2 db 2000-es lapot és 1 db 1000-es lapot, akkor nem 5000, hanem a megígért 10.000 forint (4000+4000+2000) értékű utalványt kapták meg.

A személyes kézbesítés körül is vannak problémák, például a kórházban lévők hogyan kapják meg? A kormányrendelet szerint: Ha eredménytelen a postai kézbesítés , akkor az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell előterjeszteni az ismételt kiküldés iránti kérelmet. 2017. február 28. lesz akérelem benyújtásának jogvesztő határideje.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nyugdíjasoknak juttatott Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban kiadott egy Hivatalos állásfoglalást, amely szerint az utalvány csekély értékű ajándéknak minősül, ezért az utalványokkal kapcsolatban semmilyen közteher nem terheli a juttatásban részesülő nyugdíjasokat, és nem kell bevallaniuk a nyugdíjasoknak a juttatást.

AdminT