Vigyázat!! Emberre nagyon veszélyes, mérges rovarok a dunántúli városban!!!! Már tudnak róla az illetékesek de mindenkitől fokozott óvatosságot kérnek AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN!!!!!

FIGYELEM! EMBERRE VESZÉLYES, MÉRGES ROVAROK A DUNÁNTÚLI VÁROSBAN! MÁR TUDNAK RÓLA, DE VIGYÁZZON! VIGYÁZZON, MERT MINIMÁLIS INGERLÉSRE IS NEKIMEGY AZ EMBERNEK! MUTATJUK MIT TEGYEN HA TALÁLKOZIK VELE >>

Képtalálat a következőre: „hiradó”

Nagy mé­retű ló­da­ra­zsak fész­kel­ték be ma­gu­kat a sír­kö­vek közé, a te­met­ke­zési vál­la­lat meg­te­szi a szük­sé­ges lé­pé­se­ket.

Lódarazsak fészkelték be magukat egy szombathelyi temetőbe tavaly az emberre is veszélyes rovarokat a Nyugat.hu fotóriportere szúrta ki.IDÉN IS UGYANEZ A VESZÉLY FENYEGET, méghozzá fokozottan, mert az enyhe telet nagyon sok királynő élte túl!!!!!!

A legnagyobb Magyarországon előforduló darázs nem csak mérete, de fájdalmas csípése miatt is hírhedt. Csípésével – különösen allergiás reakció esetén – az emberre sem veszélytelen.
Figyelem, a fészek közelében indokolatlanul, vagy minimális ingerlésre is támad!
Az őrt álló lódarazsak gyakran figyelmeztető jelet adnak, első körben csak nekirepülnek a közeledő ember fejének – na ilyenkor a legjobb, ha nem kezdünk el csapkodni, hanem inkább higgadtan távozunk.

Szúrása fájdalmas, helyén körülírt duzzanat jelentkezik. A sérült bőrfelületen bőrpír, esetleg csalánkiütés jelenik meg, viszkető érzés kíséri. Mivel a lódarázs csípésekor (a méhhel ellentétben) lúgos mérget juttat a bőrbe, így azt savas oldattal, citromlével, vagy ecetes vízzel érdemes kezelni. Hatásos lehet az antihisztamin, vagy lidokain tartalmú kenőcs és persze a mindenre jó jeges borogatás is.

A csípéssel súlyosabb tünetek is járhatnak: szív- és légzési panaszok, fojtogató légszomj, átmeneti légzéskimaradás, emésztési panaszok, hányinger, émelygés, gyakori széklet, görcsös hasi fájdalom, idegrendszer és izomrendszer zavarai, lokális fájdalom a sérült területen, zsibbadás.

Ha a csípés arcon, nyakon, esetleg a szájüregben ér valakit, az itt keletkező duzzanat allergiás reakció nélkül is okozhat fulladást, ezért ilyen esetben mindig orvoshoz kell fordulni!

Tíz lódarázscsípés már halálos is lehet egy embernek, de aki allergiás, akár egyetlen csípésbe is belehalhat.

(az infók forrása: termeszettar.hu) , nyugat.hu